dinsdag 11 oktober 2016

Reiskostenvergoeding werkgever

Spring naar Vervoer vanwege de werkgever - In de volgende situaties is er sprake van vervoer vanwege de werkgever : U organiseert het vervoer van uw . Reiskostenvergoeding, wanneer heb je er recht op. Belastingvrij kan je werkgever je voor woon-werkverkeer en . En wat als reizen meer dan. Lees meer over reiskostenvergoeding. Ga je met je auto of met het OV naar je werk?


Reiskostenvergoeding werkgever

Dan kun je die reiskosten voor woon-werkverkeer vergoed krijgen door je werkgever. Of u als werkgever reiskosten moet vergoeden hangt af van uw contract, bedrijfsreglement of CAO. De meeste werknemers ontvangen van hun werkgever een reiskostenvergoeding.


Maar op welke vergoeding heeft u eigenlijk recht? En hoe kunt u eenvoudig . De meeste medewerkers zullen met eigen vervoer of openbaar vervoer naar de zaak komen. Deze reiskosten worden vaak vergoed door jou, de werkgever.


Reiskostenvergoeding werkgever

Is een reiskostenvergoeding verplicht voor alle werknemers? Nee, de wet zegt daar niets over. Wil jouw werkgever wel een . Zeker bij de grotere werkgevers valt dit vaak binnen de CAO. Uw onbelaste reiskostenvergoeding is € 1 echter kan uw werkgever u meer vergoeden omdat . Reist u met eigen vervoer naar uw werk? Dan kan uw werkgever u maximaal € per kilometer vergoeden, zonder dat u hierover belasting betaalt.


We beschrijven welke opties het beste passen bij jouw bedrijf. Een werkgever heeft veel vrijheid als het gaat om de reiskostenvergoeding voor medewerkers. Werknemers die gebruik maken van een eigen vervoermiddel voor reizen voor het werk mag de werkgever een onbelaste vergoeding betalen . Een reiskostenvergoeding is een vergoeding die je als werknemer van je werkgever kunt krijgen om de reiskosten naar het werk te dekken.


Hoe zit het met reiskostenvergoeding ? Moet een werkgever de reiskosten voor het hele woon-werkverkeertraject vergoeden? Bereken hieronder de maximale vaste periodieke reiskostenvergoeding die de werkgever van de belastingdienst onbelast mag . Medewerkers maken vaak reiskosten voor het vervoer van en naar uw bedrijf. Moet u als werkgever voor een reiskostenvergoeding zorgen?


Er bestaat geen wettelijke verplichting tot het betalen van een reiskostenvergoeding. Werkgever en werknemer kunnen hier wel afspraken over. Zo mag je als werkgever de volledige OV- reiskosten vergoeden, terwijl er bij autoreizen slechts cent per kilometer onbelast mag worden . Maar slechts een deel daarvan is fiscaal aftrekbaar. Je werkgever is niet verplicht om een reiskostenvergoeding te betalen. Behalve als dat in je contract of cao staat.


Lees alle mogelijkheden voor vergoeding. Vergeet bij ziekte reiskostenvergoeding niet! Als een werknemer een vaste reiskostenvergoeding krijgt en ziek wordt, mag zijn werkgever de vergoeding niet.


Dat kunnen reiskosten zijn van woon-werkverkeer, maar ook . Hij vertelde dat hij in een week ruim honderd euro had uitgegeven aan reiskosten om zich bij de potentiĆ«le werkgever te kunnen presenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts