woensdag 31 oktober 2018

Op welke leeftijd krijg ik mijn pensioen

De AOW- leeftijd ( pensioenleeftijd ) gaat stapsgewijs omhoog. U ontvangt uw eerste AOW-uitkering op de dag dat u de AOW- leeftijd bereikt. Je ontvangt je pensioen van Het nederlandse pensioenfonds op de pensioenleeftijd die met je werkgever is afgesproken.


U krijgt AOW vanaf de dag dat u uw AOW- leeftijd bereikt. Nieuw: bereken de AOW- leeftijd volgens het concept pensioenakkoord en .

Het was een van de hete hangijzers in de pensioenonderhandelingen : de AOW- leeftijd. De bonden hadden aanvankelijk ingezet op bevriezing . Met behulp van de pensioenleeftijd berekening kunt u snel en eenvoudig zelf berekenen op welke datum u volgens de overheid met pensioen kunt. Vanaf dat moment hebt u ook te maken met andere belastingtarieven en heffingskortingen.


Wanneer krijg ik mijn AOW-uitkering? Iedereen die in Nederland woont of werkt krijgt van de overheid een basispensioen : de AOW. Maar wist je dat de leeftijd.


Met welke veranderingen in je pensioen krijg je wanneer te maken?

Als je inlogt op mijnpensioenoverzicht. Uiteraard krijg je dan wel een lagere maandelijkse uitkering. In het nieuwe pensioenakkoord zijn afspraken gemaakt over het langzamer oplopen van de pensioensgerechtigde leeftijd.


Een half jaar vóór uw AOW- leeftijd krijgt u een brief van de SVB. U hoort ruim op tijd van uw pensioenuitvoerder welke keuzemogelijkheden u heeft en hoe u. Kijk voor een compleet overzicht op mijnpensioenoverzicht. Daar profiteert in principe iedereen van die na dit jaar met pensioen gaat.


De vakbondsleden mogen . Meestal bouwt u pensioen op tussen uw 21e en uw AOW- leeftijd. Op de website mijnpensioenoverzicht. De wettelijke pensioenleeftijd is op dit ogenblik jaar.


U bepaalt zelf uw pensioenleeftijd : u kunt met pensioen vanaf de eerste dag van de maand waarin u wordt tot uiterlijk vijf jaar na uw AOW- leeftijd. De pensioenleeftijd is de leeftijd waarop u daadwerkelijk met pensioen gaat. Welke keuzes heeft u zelf?


Uw werkgever mag uw arbeidsovereenkomst opzeggen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of AOW- leeftijd. Lees meer over uw rechten.

Veel mensen willen graag weten tot welke leeftijd ze moeten blijven werken. Hoeveel AOW en pensioen krijg je? Mijn pensioenoverzicht. Betaal je als gepensioneerde ook minder belasting dan . Berekenen je pensioenleeftijd eenvoudig met deze tool (up to date).


Jij weet zo precies tot welke leeftijd je moet werken volgens de Nederlandse overheid. Is mijn pensioenbedrag lager als ik vervroegd met pensioen ga? Wat betekent dit voor mijn pensioen ? Pensioenrichtleeftijd naar jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts