dinsdag 25 september 2018

Composiet vulling kies

Ook kan de tandarts met composiet afgebroken tanden herstellen. Wanneer een vulling in een kies moet worden vervangen, dan wordt eerst de oude vulling. Na het boren van een tand of kies wordt deze opgevuld met een witte vulling van composiet.


Composiet vulling kies

Bij een tweevlaksvulling zit de vulling in twee vlakken van de tand . Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadig dan kan de tandarts dit restaureren met een.

Composiet vulling kies

In de tandheelkunde is composiet een vullingsmateriaal dat bestaat uit een matrixfase en een vulstoffase. In de praktijk gaat het om vullingsmateriaal met een . Composiet wordt gebruikt voor het vullen van gaatjes in tanden en kiezen in het blijvend. De vulling komt dan immers niet boven de tand of kies uit te steken.


Ook zijn de groeven ingekleur hierdoor krijgt de kies een meer . Wanneer u nu een gaatje heeft in een tand of kies , dan vult de tandarts dat. Nadat de tand of kies schoon en droog is gemaakt, kan de kies worden gevuld. Het gat kan worden opgevuld met een composiet - of een amalgaamvulling.

Daarom wordt composiet het meest gebruikt. Het witte vulmateriaal wordt geplakt aan de tand of kies. Dit is wel noodzakelijk bij een amalgaamvulling. Een facing van composiet brengt de tandarts in één behandeling aan. Uw tand of kies kan gevuld worden als u een gaatje (tandbederf) heeft of als uw kies afbreekt.


De witte vulling van composiet komt op de lijmlaag. Kostenopbouw, Behandelcode, prijs. Sterk af van de individuele situatie en het gebruikte materiaal voor de vulling amalgaam of composiet. Als er nog maar weinig van een tand of kies over is, moet de tandarts eerst de tand.


Composietvulling : In eerste instantie brengt de tandarts een soort lijm aan in de . Daarnaast is een composietvulling veel bewerkelijker (arbeidsintensiever) in . Een kunststofinlay geeft dan ook minder napijn op de kies door trekspanning dan een composietvulling. Bij een gaatje in een tand of kies zal de tandarts allereerst het bedorven deel van. De keuze tussen een amalgaam- of composietvulling wordt . De huidige composietvullingen worden uitgehard met UV-licht. Die vullingen zijn al volledig hard op het moment dat je opstaat uit de stoel van .

Inwendig bleken van wortelkanaalbehandelde kiezen per kies , 60. Een hulpmiddel om ( composiet ) vullingen zo droog mogelijk aan te brengen is ` cofferdam`. Dit is een rubberlapje met daarin een gaatje waar de te vullen kies. Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door. Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling.


De tandarts kan je zelf behandelen, of je voor . Composieten en glasionomeren, dit laatste wordt bijna altijd bij kinderen. Composiet veneers zijn schildjes in wit vullingsmateriaal die over de tanden heen. Deze tand had een versleten vulling en een gaatje.


Voorafgaand aan de behandeling bekijkt de tandarts welke kleur vulmateriaal het best bij uw tand of kies past. Door het gebruik van vullingen van composiet is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts