donderdag 19 november 2015

Cak emigreren

Gepensioneerden die emigreren naar of wonen in een verdragsland. U heeft een pensioen uit Nederland en u verhuist naar het buitenland. Waarom moet ik mij als gepensioneerde in het buitenland bij het CAK aanmelden?


Het Centraal Administratie Kantoor ( CAK ) kan je hierover verder voorlichten. Na pensionering (in dit geval wanneer u AOW ontvangt) verandert in een aantal situatie de regelgeving. Het komt er in het kort gezegd op neer dat indien u . Verhuist u naar een verdragsland?


Dan moet u zich registreren bij het CAK. U betaalt dan een bijdrage aan het CAK om verzekerd te zijn voor medische zorg in. Als je in het buitenland gaat wonen, werken of studeren, dan kan dat gevolgen hebben voor jouw zorgverzekering. Bekijk hieronder jouw situatie. Soms stuurt het CAK het formulier rechtstreeks naar de juiste instantie ( ziekenfonds) in het.


U bent aangemeld bij het CAK en hebt recht op medische zorg in uw woonland. Of u bent gezinslid van iemand voor wie dit geldt. U hoeft in deze situatie geen . Bij emigreren sta je ook stil bij wat er gebeurt als je ziek wordt. Lees hier tips en aandachtspunten voor ziektekostenverzekeringen in het . Men betaalt aan het CAK in Nederland.


Verzekeringsbewijs (E104) bij emigreren. Als je gaat emigreren heb je soms een verzekeringsbewijs (E104) nodig. Dit is een bewijs waarmee je laat zien dat je . Let op: u bekijkt deze webpagina met een verouderde browser. Wilt u veilig gebruikmaken van alle mogelijkheden op uwv.


Het CAK stelt vast of u onder de Zvw valt. De bijdrage bestaat uit maximaal onderdelen:. Als u in Duitsland woont en verdragsverzekerde bent en via het CAK uw bijdragen betaalt, kunt u in Nederland gebruik maken van de WLZ. VWS volgt aanbeveling van Veteranenombudsman op: verzekerd van zorg na emigratie. U bent verplicht aangifte van emigratie te doen als u binnen een jaar langer dan maanden in het buitenland verblijft.


Op de website van de gemeente kunt u . Checklist bij emigratie vanuit Nederland. Je kunt ook informatie vinden op de buitenlandsite van het CAK. Emigratie naar het buitenland. De premie voor de zorgverzekering van emigranten naar Zweden met een WAO, WIA.


Stap voor stap checklist voor een emigratie of verhuizing naar het. CAK en ook je zorgverzekeraar kan je nog nuttige informatie geven. Meer informatie over wonen in het buitenland vindt u bij het CAK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts