woensdag 20 december 2017

Werkloos 50+ en zelfstandig in bijberoep

T1en U bent een uitkeringsgerechtigd werkloze en u wenst studies, een opleiding of een. Indien u jaar of ouder bent, behoort u tot de doelgroep. Kunt u een bijberoep uitoefenen tijdens uw tijdelijke werkloosheid ? Veel mensen zien een bijberoep als een springplank naar een volwaardige zelfstandige activiteit. Voor werklozen is dat echter niet zo: een nevenactiviteit .

Voor vele -plussers kan de start van een zelfstandige beroep een nieuwe kans inhouden of. Kan ik starten vanuit werkloosheid of (brug)pensioen? Welke vennootschaps-vorm is het meest geschikt?


Start ik best in hoofd- of bijberoep ? Je mag geen zelfstandige activiteit uitoefenen tijdens je werkloosheid. Wel kan je een bijberoep voortzetten dat je al had toen je nog niet werkloos was. En dat met behoud van je uitkering.


Uitkering behouden als zelfstandige in bijberoep.

Je bent niet opzettelijk werkloos geworden om van de maatregel te kunnen genieten. Voortaan kan een werkloze een activiteit van zelfstandige in bijberoep opstarten zonder zijn uitkering te verliezen. Dat hebben de ministers van . Hoe zit het met de werkloosheid voor zelfstandigen? Kun je zelfstandige - in bijberoep - worden als je werkloos bent? Indien een werknemer of werkloze een zelfstandig beroep wil beginnen, kan hij.


Werkloos 50+ en zelfstandig in bijberoep

Jonger dan jaar : 4arbeidsdagen in een periode van maanden. Ik vertelde de RVA uiteraard over mijn zelfstandig bijberoep. Starten vanuit de werkloosheid : - plusser ontvangt werkhervattingstoelage als. Je kunt van je zelfstandige activiteit je hoofdberoep maken, of je bijberoep.


Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. U bent zelfstandige in bijberoep en verliest uw baan in hoofdberoep. Als werkloze mag je altijd een zelfstandige activiteit in bijberoep starten in de . Afgezien van het vooruitzicht uit de werkloosheid te kunnen stappen, kan eigen baas.


Werkloos 50+ en zelfstandig in bijberoep

Zelfstandige activiteit vanuit loontrekkende arbeid. Werkloos worden en opnieuw gaan solliciteren na je vijftigste is niet voor iedereen een gemakkelijke stap.

Heel wat maatregelen en diensten kunnen - plussers hierbij helpen. Je blijft zelfstandige in hoofdberoep tijdens de duur van de premie. Het is voortaan ook mogelijk om een zelfstandige nevenactiviteit uit te. Voldoet u aan alle bovenstaande voorwaarden, dan mag u uw bijberoep uitoefenen en behoudt u uw werkloosheidsuitkering.


Wanneer heb je als ex- zelfstandige toch nog recht op werkloosheidsuitkering ? Als niet vast-benoemde leerkracht presteer je minstens van een. Als je een zelfstandig bijberoep uitoefende voordat je werkloos wer . Ook heel wat -plussers wagen de sprong, en daar hebben ze goede redenen voor! Dan kun je ook starten als zelfstandige in bijberoep. Mag je een bijberoep uitoefenen tijdens je volledige werkloosheid ? Wat is de invloed van een zelfstandige activiteit op het recht op werkloosheidsuitkeringen? Je bent minstens jaar en je wenst te werken in een ontwikkelingsland?


Ben je leerkracht met een tijdelijk contract en wil je een zelfstandig bijberoep. Als zelfstandige in bijberoep bent u ook onderworpen aan het sociaal statuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts