donderdag 15 januari 2015

Schaken spelregels

Schaakzone - De spelregels van schaken voor beginners en kinderen volledig uitgelegd met plaatjes en voorbeelden. Aan het begin van het spel hebben beide spelers 16 . Leer hoe je moet schaken met een duidelijke uitleg van de spelregels van schaken. Een cursus schaken voor dummies. De regels van het schaakspel. Een speler speelt met de witte stukken en de andere speler speelt.


Schaken spelregels

Het schaakspel wordt gespeeld op een schaakbord van vierkante velden, die afwisselend licht en donker gekleurd zijn. Het is nooit te laat om te leren schaken - het populairste spel ter wereld! De schaakregels zijn eenvoudig te leren: Hoe zet je het schaakbord op . De officiële spelregels worden vastgesteld door de wereldschaakorganisatie FIDE. Je vindt ze in deze FAQ. Hieronder volgen de belangrijkste . Regels voor het schaken met blinde en visueel gehandicapte spelers.


De FIDE doet een beroep op alle schakers en schaakbonden deze . Koningsvelden zijn die velden die door de koning bestreken worden. De koning kan zich slechts één veld bewegen (tenzij hij rokeert), maar wel in elke richting. Het doel van drie speler schaak De eerste speler die de koning vangt ( schaakmat), heeft gewonnen.


Schaakmat is een aangevallen koning die . Een schaakstuk kan door gelijk welk schaakstuk geslaan worden. Het bordspel schaken speel je met twee spelers. De spelers doen om de beurt een zet en je hebt als doel het . Op deze site kun je uitgebreide informatie vinden over het schaakspel: welke stukken er allemaal zijn en hoe je er mee . Wie wil leren schaken , zal eerst moeten leren hoe de verschillende schaakstukken verzet mogen worden. Gelukkig is dat bij het schaakspel . Schaken voor beginners: de basisregels.


Op deze pagina gaan we je meenemen in de beginselen van het schaken. Als je deze basis spelregels kent dan is schaken een spel wat je op . Het is de oudste spelvariant die gebruik maakt van de drop. Het spel wordt gespeeld op een schaakbord dat is opgedeeld in vlakjes in een 8xraster.


Schaken spelregels

De witspeler speelt met witte . Elke schaakstuk heeft zijn eigen mogelijkheden. Het begin: Elke kleur heeft twee rijen figuurtjes. De voorste rij zijn allemaal pionnen.


De achterste rij zet je zoals op de figuur . Leer de basis van schaken op een leuke snelle manier! Je beweegt een stuk naar een veld op het schaakbord (volgens de regels van dat stuk uiteraard) en . Voor de uitvoerige officiële spelregels (met voorbeelden van rokade, “en passant” slaan, promotie enz.) van het “Mat” schaken zie: FIDE .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts