dinsdag 26 maart 2019

Echte kimchi maken

Naast lekker en gezon ook echt leuk (en helemaal niet moeilijk) om te doen. We hebben de afgelopen maanden flink wat research gedaan, recepten ontleed en heel veel kimchi gegeten. De beste how-to vonden we op . Zelf Koreaanse kimchi maken is misschien wel één van de leukste en makkelijkste dingen die er.


Vanaf nu is hij echt super lekker en overal in te gebruiken. Waarschijnlijk heb je het al vaker voorbij zien komen: kimchi. Natuurlijk niet, elke foodie kan dit maken. De echte kimchi aanbidders eten het ook als ontbijt, maar daar moeten wij nog even aan wennen.


Dit zijn voor mij echte uitdagingen. Een recept uit de Koreaanse keuken waar ik al een poosje interesse in ha is KIMCHI. Tim Doornewaard maakt de befaamde kimchi , Koreaanse gefermenteerde groenten, van zijn. Zelf kimchi maken is echt niet moeilijk.


Het is echt super lekker! Helaas haken veel koks . Je kan de kimchi ook maken van andere groenten. Mijn Chinese kool kimchi recept is echter vrij simpel en ik gebruik gewoon vissaus en andere ingrediënten die je allemaal in de supermarkt . Chinese kool in een Koreaanse marinade van onder andere gember, knoflook, vissaus en chilipeper. Kimchi zit boordevol goede bacteriën. Geduld is een schone zaak en het maken van kimchi duurt ook zeker even: een aantal dagen, of zelfs weken of maanden.


Simpel recept om zelf kimchi te maken van Chinese kool. Elke familie in Korea heeft zijn eigen kimchi recept. Makkelijke kimchi met gochujang, die je zelf thuis kunt maken ! Een Koreaans recept van Chieh-Ling Tsai uit Taipei. Deze kimchi van witte kool maakte ik vorig jaar voor de Jumbo foodmarkt. Met kimchi is het net als met zuurkool je moet altijd geduld hebben.


Echte kimchi maken

Dan moet je kimchi zeker ook een keer proberen! Heb je het gevoel dat je kool echt té zout is? Met deze instructies kun je makkelijk zelf kimchi maken. Dat zijn gemalen Koreaanse chilivlokken die echt een andere smaak hebben dan . De basis van alles wat ze maken is kimchi. Ik las ergens dat je ook kimchi kunt maken met watermeloenschil!


Er bestaat niet echt een vast recept , want in Korea doet iedereen het . Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik had echt in een oogwenk kimchi gemaakt. Alleen nog een paar dagen fermenteren en klaar is kees. Door de heerlijke, pittige smaak is het een uitstekende . Kan gewone kool voor kimchi worden gebruikt?


Je kunt ook kimchi maken met komkommers. Als je niet Koreaans bent, denk je vast dat kimchi maken een. Hierna komt de echte basis van de kimchi , een mengsel van lekkere dingen, . Echte kimchi is van oorsprong een Koreaans gerecht dat gemaakt wordt door .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts