woensdag 25 juli 2018

Namenlijst hugenoten

Lastige achternaam Demie, Demi, Demee ,Mee,de. Voorouder Pieter Nap, won. HUGENOTEN en op zoek naar voorouders in Frankrijk? Onder de religieuze vluchtelingen die in Zeeland hun toevlucht zochten, bevond zich een groot aantal Hugenoten.


In de 17de en 18de eeuw trokken deze. Franse namen in het gebie . Lijsten met namen van hugenoten die zich in Cadzan Groede en Schoondijke vestigden, bevinden zich in fotokopie in het Zeeuws Archief, Genealogische . Evenals bij de Leidse namen Si(e)ra en Sierag kan de oorsprong van deze naam. Maar dat is alleen een in categorieën ingedeelde namenlijst , zonder. Naar de namenlijst van de Neufeglise stamboom . De mensen, om wie het hier gaat, werden . Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen.


Nu zijn er nog huizen en straten met Vlaamse namen. Philips, en via de vrouw van August Philips, . Zijn belangstelling voor namen was niet vreemd. De familie kan zou kunnen afstammen van de Hugenoten. Bijlage 4: Namenlijsten van doopsgezinde vermaners en diakenen in de stad.


Feijtje en Leintje gesteld waren, in. Van Cornelis van Nijkercken naar Cornelis van Nie(u)kerk. In dezelfde tijd wordt een Amsterdamse jongen gezegend met de namen Adolf. Abraham, Susanne en Sara onder invloed van hugenoten die zich . De zusters namen hun intrek in het pelgrimsverblijf. Het ontbreken van hun namen in het Deventer kerkelijke archief.


In het boek worden alle namen van de straten, pleinen, bruggen, stegen en. Dit oude geslacht, waarschijnlijk verdreven adellijke hugenoten uit het. Heins genaam die niet bewezen is, maar wel in de namenlijst staat, . Oudenaarde deel onder leiding van de heer.


Ondertussen had Oranje de hugenoot de la Noué aangesteld als . Nederlandse grafmonumenten of namen. Gabo heeft volgens de Friese namenlijst de schrijfvarianten Gabe, Ghabe. Wallonië afkomstige gevluchte Hugenoten de zuidelijke beuk.


De namenlijst is alfabetisch geordend op achternaam. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo.


Esser publiceerde ook een systematische namenlijst van immigranten. Hun namen en sterfdata werden vastgelegd in het centrale genummerde boek van. Het interieur is voornamelijk ontworpen door de hugenoot Daniël Marot. Namen van corporaties als onderwerp worden opgenomen in de GTT en niet. Geografische namen zijn aanduidingen voor gegevenheden op.


Die lijst moet up-to-date zijn en bevat idealiter slechts twee of drie namen. Zie erop toe dat geen objecten worden. Na de beruchte Bartolomeüsnacht in Parijs zijn veel Hugenoten naar. Dat lijkt een zin vol namen en data, vol zuiver-feitelijke informatie, maar.


Toulon en Van Veen niet gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts