woensdag 24 januari 2018

Vereenvoudigde factuur brandstof

In sommige situaties worden minder eisen aan uw factuur gestel en kunt u volstaan met een vereenvoudigde factuur. Op de vereenvoudigde factuur of kassabon moeten in ieder geval de. Bij btw op brandstof volstaat een bonnetje ook bij factuurbedragen . Bij tanken onder de 1euro inclusief btw valt een tankbonnetje onder vereenvoudigde facturatie waaraan minder eisen worden gesteld. De vereenvoudigde factuur. Voor de btw op brandstofkosten was altijd al toegestaan.


De fiscus staat dan toe dat u deze vereenvoudigde facturen in uw. Vereenvoudigde facturen worden alleen geaccepteerd als het totaal van de factuur. Alle verzoeken voor facturen met dieselbrandstof moeten de volgende. Welke gegevens moeten worden vermeld op een vereenvoudigde factuur ? Dan kan een vereenvoudigde factuur worden uitgereikt. Voor brandstofbonnen van € 1of meer (inclusief btw) kunt u de btw ook aftrekken, ondanks dat de . Een vereenvoudigde factuur moet de volgende gegevens bevatten:.


U dient dan een BTW factuur in uw administratie op te nemen welke. Bij BTW op brandstof volstaat een vereenvoudigde factuur ook bij . De btw terugkrijgen die bij een tankbeurt betaald is op brandstof is net iets. De btw op brandstof terugvragen is daarom ook erg eenvoudig. Inkoop minder dan € 10-? Om de btw op brandstofbonnen in vooraftrek te kunnen nemen, geldt dat u moet . Op een vereenvoudigde factuur moet in elk geval worden vermeld: de datum.


Gebruikt u voor zakelijke doeleinden brandstof voor een boot of een vliegtuig? Betaal brandstof met een bankpas, creditcard of tankpas. Een tankbon kan voldoen aan de eisen van een vereenvoudigde factuur. U denkt soms dat de regels voor de vereenvoudigde factuur hier uitkomst bieden.


Maar hoe zit het eigenlijk? In de praktijk betekent dit dat u brandstof met pin of creditkaart moet betalen als u de aftrek van de btw veilig wilt . Volgens het Hof van Justitie is de brandstof rechtstreeks geleverd. Je weet immers dat je in Nederland de BTW op de brandstofkosten (deels) als. In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is de btw op brandstof niet zonder meer aftrekbaar. Dan volstaat een vereenvoudigde factuur.


Met een transparante prijs en een vereenvoudigde factuur. Selecteer een periode en een bedrag naar volume en leg de prijs vast tegen . Als je btw aftrekt op brandstofkosten moet daar een factuur of bon met btw-specificatie . Denk hierbij aan het opnemen op de factuur van een juiste tenaamstelling, zijn. Een voorbeeld van een vereenvoudigde factuur is de kassabon.


Het was voldoende als u kon aantonen dat de brandstof betaald was met . De brandstof van uw camionette bv. De beslissing van het Hof van Justitie betekent immers dat de pomphouder voor de levering van brandstof een ( vereenvoudigde ) btw- factuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts