dinsdag 21 juni 2016

Erven van kinderloze tante

In de moederlijke lijn wordt tante (erfgenaam uit de vierde orde) uitgesloten door moeder (erfgenaam uit de derde orde). Bijgevolg erven vader . U kunt van een oom, tante , broer of zus erven als er een testament is. Het is een hele geruststelling als uw suikertante u dit toefluistert.


Maar kunt u erven van haar, zonder u arm te betalen aan successierechten? Een aantal maanden terug is de tante (103) van mijn vrouw overleden. Zij was ongehuwd en kinderloos. Als uw kinderloze suikertante geen testament heeft, is er een goede kans. Bij erven wordt heel vaak aan de kinderen gedacht als erfgenaam.


Erven wij als kinderen van haar zus van haar? Mijn broer is executeur en heeft, met nog nicht en neef, juwelen etc gekregen. De rest van de kinderen van . Stel uw alleenstaande tante zonder kinderen komt te overlijden, naar wie gaat de erfenis dan? Mijn tante , de laatst levende van haar gezin, wilde nooit een testament laten maken. Op haar sterfbed vertelde ze een van de neven en nichten . Aanverwanten zoals zwagers en schoondochters erven dus niet.


Er zijn bij de nalatenschap van uw tante erfgenamen. Mijn zus is vorig jaar kinderloos overleden. Aangezien je die als kinderloze single niet hebt, gaan we meteen over tot de tweede orde. De ouders van de overledene, op voorwaarde dat ook . Zo had Jennifer (59) een tante zonder kinderen.


Peter (met mij als enig kind), de kinderloze Jannie en Arnout, . Een heel ander verhaal voor wie erft van zijn broer, zus, tante , oom of van. Als kinderloze singles hun hele vermogen willen nalaten aan de . Partners betalen gemiddeld procent belasting op wat ze erven. Het wettelijk erfrecht duidt aan wie er erft. Kinderloze dochter overlijdt, ongehuwd . Koppels of alleenstaanden zonder kinderen vragen zich vaak af wie hun vermogen zal erven indien ze komen te overlijden.


Indien zij zelf niets . Oma had kinderen, mijn tante nog in leven en mijn vader die overleden is. Testament voor kinderloze stellen. A en C erven elk de helft van de nalatenschap van grootvader.


Man overlijdt en laat zijn oom langs vaderszijde en zijn tante. Dit laat ongehuwde, kinderloze koppels toe om elkaar als enige begunstigde van hun. Laat staan dat je weet of je broer een restschuld heeft, of dat je kinderloze tante haar auto al heeft afbetaald. Maar overlijden zij, dan erf jij die . Nog mogelijke splijtzwammen zijn een testament waarvan de inhoud tevoren niet bekend was, een kinderloze oom of tante , ouders die bij . Overlijdt één van hen kinderloos ,dan erven de (half)broersen (half) zussen.


Het kan daarbij gaan om overdracht van ouders naar kinderen, van tante aan . Nu ruim jaar geleden overleed een kinderloze tante van mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts