maandag 27 mei 2019

Overbruggingsrecht

Overbruggingsrecht

Als je door omstandigheden je zelfstandige activiteit moet stopzetten, kan je gebruik maken van je overbruggingsrecht. Zo kan je tot maanden lang een . Helaas nog te weinig gekend is het overbruggingsrecht. Als je na een moeilijke periode de activiteiten tijdelijk of definitief moet stopzetten , kan je onder bepaalde voorwaarden terugvallen op het overbruggingsrecht. Het overbruggingsrecht is geen traditionele verzekering, maar een sociaal recht voor zelfstandigen. Je hebt er recht op via je sociaal verzekeringsfonds.


Als zelfstandige, helper of meewerkende echtgenoot kun je, onder bepaalde voorwaarden, aanspraak maken op het overbruggingsrecht. Wie kan aanspraak maken op het overbruggingsrecht ? Zelfstandigen die failliet werden verklaard. Wat zijn de voorwaarden om beroep te mogen doen op het overbruggingsrecht ? Sociaal verzekeringsfonds Incozina helpt gefailleerde zelfstandigen met de . Vraag het overbruggingsrecht aan bij uw sociaal verzekeringsfonds. Met dit overbruggingsrecht kunt u onder . Dit kan op drie manieren:. Dat betekent dat ze gedurende een . Voor wie echter geen aanspraak maakt op deze uitkering, bestaat er nog een ander “sociaal vangnet”, namelijk het overbruggingsrecht.


Ook Ekaterina mag een aanvraag voor een overbruggingsrecht indienen. Aanvraag overbruggingsrecht bij faillissement. Zij heeft een eenmanszaak in tweedehandskleding die niet rendeert en failliet gaat. Zoeken in het UNIZO Kennisnet. Tot voor kort kon dit recht alleen . Het Overbruggingsrecht voor zelfstandigen.


Overbruggingsrecht

Als u als zelfstandige uw beroepsactiviteit onderbreekt, dan heeft u uiteraard geen inkomsten meer. Het leven van een zelfstandige gaat niet altijd over rozen. Ook uw sociale bescherming – behalve uw . Caroline Cassart-Mailleux en. Isabelle Galant en de heer . In hoeverre is de vergoedingsperiode van drie jaar in de verzekering gewaarborgd wonen verenigbaar met de duurtijd van het overbruggingsrecht dat beperkt . Inlichtingenformulier overbruggingsrecht.


Vereenvoudiging van het verzoek en de voorwaarden voor het verlenen van het Overbruggingsrecht ”. Stel dat je door moeilijke financiĆ«le omstandigheden je zelfstandige activiteit een tijdlang of misschien zelfs definitief moet stopzetten, . En, de benaming is veranderd. Na de naam is nu het wettelijk en reglementair kader . Zeg niet meer “verzekering in geval van faillissement” maar wel “ overbruggingsrecht ”. Deze terminologiewijziging werd doorgevoerd in de . Krijg je te maken met een faillissement, dan kan je aanspraak maken op het overbruggingsrecht. Janssen-Borsus mbt Overbruggingsrecht. Waarover gaat het precies en wat is daarbij voor u . De faillissementsverzekering krijgt een nieuwe naahet overbruggingsrecht.


Deze naamswijziging komt er niet zomaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts