maandag 15 april 2019

Ziektekostenverzekering duitsland

Ziektekostenverzekering duitsland

U moet zich in Duitsland voor ziektekosten verzekeren. U kunt een ziektekostenverzekering , Krankenversicherung, afsluiten bij de Krankenkasse. Moet ik in Duitsland of in Nederland een zorgverzekering afsluiten?


Een opname in het ziekenhuis of de aanschaf van medicijnen kost . Wij stellen deze informatie met zorg samen. Maar de regels zijn ingewikkeld en veranderen nogal eens.

Wij kunnen dan ook niet garanderen dat deze . De gezondheidszorg in Duitsland is beschikbaar voor iedere inwoner. Wanneer u naar Duitsland gaat emigreren dan is het zeer belangrijk dat u een passende zorgverzekering afsluit. De medische zorg in Duitsland is net als in . Waar moet je op letten wanneer je als Nederlander in Duitsland een zorgverzekering wilt afsluiten? Deze vragen helpen je bij het oriënteren. Als u in Duitsland werkt, bent u tegen ziektekosten in Duitsland verzekerd.


Duitsland heeft een zorgstelsel met twee soorten zorgverzekeringen, namelijk een standaar publiekelijk ziekenfonds die wordt gerund door . Met je zorgverzekering ben je voor spoedeisende hulp in het buitenland verzekerd.

Dit kan bijvoorbeeld in Duitsland nadelig uitpakken. Ontdek onze landengids om het zorgstelsel in Duitsland te begrijpen. De Nederlandse zorgverzekering kent – in tegenstelling tot het Duitse zorgstelsel – geen inkomensgrens voor de toelating van deze verzekering.


Ziektekostenverzekering duitsland

Woon of werk je in het buitenland? Kijk dan op de website van Anderzorg of je een speciale zorgverzekering voor het buitenland moet afsluiten. Wilt u meer weten over Ziektekosten Duitsland ? Op Werken in Duitsland krijgt u antwoord op deze vragen. Ga na welk zorgstelsel uw ziektekosten dekt wanneer u in een ander EU-land.


Als grensarbeider bent u namelijk verplicht verzekerd. Ze had een verzekering voor thuiszorg in Duitsland , en die betaalde een deel . Als EU-burger heb je geen visum nodig voor Duitsland. Je mag onbeperkt werken, maar je hebt wel een loonbelastingkaart nodig. Je hebt geen visum nodig voor Duitsland. In sommige gevallen moet je je wel opnieuw verzekeren tegen ziektekosten.


Hoe regel ik mijn ziektekostenverzekering als ik naar het buitenland verhuis? In welk land ben ik verzekerd voor ziektekosten ? België, Duitsland of Nederland? Werkt u uitsluitend in Duitsland voor een aldaar gevestigde werkgever en verdient u minder dan € 5.

Terug verhuizen naar uw geboorteland heeft gevolgen voor uw zorgverzekering. Lees verder of u ziektekosten vergoed krijgt vanuit Nederland. Als u op vakantie gaat naar het buitenlan blijft u verzekerd voor zorg. Iedereen die een Nederlandse zorgverzekering heeft, heeft werelddekking.


Dit potentieel saaie stuk gaat over de ziektekostenverzekering in Duitsland (gaap, maar echt, lees even door).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts