woensdag 16 december 2020

Geen btw betalen auto duitsland

Lees hier waar u btw moet betalen als u in een ander EU-land dan waar u woont, een auto koopt of verkoopt. Auto importeren en BTW betalen. Ook bij een buitenlandse marge auto die al eens van een particulier is geweest en waarbij je dus geen btw meer kunt . Net als in Nederland is de basis voorwaarde daarvoor dat de te importeren auto in Duitsland een BTW - auto is (MwSt ausweisbar) en geen marge- auto.


Zo zit het met de BTW als je een auto gaat importeren uit Duitsland. BTW hoeft te worden betaald.

Als wij als bedrijf een btw auto uit duitsland importeren dan krijgen we. Als die particulier hem koopt dan moet hij gewoon die BTW betalen. Duitse auto kopen als ondernemer ( btw ) posts jan.


Bus importeren voor de Eenmanszaak. Je moet dan het Nederlandse BTW tarief van betalen en niet het Duitse BTW. Ik weet dat als je BTW in Duitsland betaalt , je die bij invoer in NL niet meer hoeft te betalen. Ik weet het van vroeger, wanneer je Btw betaalt in duitsland hoef je geen btw te betalen in Belgie.


Btw stelsel tussen Eu-landen.

Is dat echter wel zo, gelet op de BTW die u finaal zal betalen ? EU-lan dan rekent de verkoper geen buitenlandse BTW aan, maar dan moet . Bij terugkomst in Nederland hoeft dan over je aankoop geen BTW meer. Dat heeft tot gevolg dat voor een dergelijke auto in Nederland BTW betaald moet worden. Immers bij een auto aankoop bij particulier heb je ook geen.


Duitse en Nderlandse BTW kun je die beter in Duitsland betalen en de hele ICP . Naast de btw betaalt u bij sommige (nieuwe) vervoermiddelen ook bpm. Meer hierover leest u bij. U doet aangifte van bpm als het gaat om een auto of een motorrijwiel. En doet u geen btw -aangifte?


Geen btw betalen auto duitsland

Bijvoorbeeld omdat u een . Als je een Europees BTW nummer overhandigt hoef je geen BTW af te. EU lan dan hoef je geen BTW meer te betalen , . Op het moment dat een auto wordt geïmporteerd in Nederlan moet. Onder andere doen verhalen de ronde dat bij auto -import niet persé btw betaald hoeft te worden.


Over de grens krijg je meer auto voor minder geld. Op die manier wist ik zeker dat ik geen auto kocht met een schadeverleden of dat er met kilometers was. Zorg ervoor dat de auto niet te nieuw is, want in dat geval moet je twee keer btw betalen.

Geen btw betalen auto duitsland

Als je de auto in een EU-land hebt gekocht, dan hoef je geen invoerrechten te betalen. Moet je naast BPM, ook invoerrechten of BTW betalen ? We hebben onlangs een auto gekocht die te koop stond. Hoe komt U erbij dat U geen belastingen zou moeten betalen , zelfs als het zwart. U moet BTW betalen (volgens tussenpersoon) in Duitsland maar u betaald. Ook al heeft u in Duitsland al Mehrwertsteuer over die auto betaald dan moet u toch,.


Leeftijd auto , Gereden kilometers, Wel of geen btw bij invoer. Mehrwertsteuer, afgekort MwSt, is de Duitse term voor btw , oftewel Belasting Toegevoegde Waarde. Dan betaalt u natuurlijk geen btw. Wanneer je een gebruikte auto vanuit een ander EU-land importeert, dan hoef je in Nederland geen btw af te dragen. Autobedrijven (met name in Duitsland ) houden vaak aanvankelijk de btw achter als borg.


Transportkosten Of je auto nu uit Duitsland of Amerika moet komen je zult hem. EU koopt hoeft u in het land van aankoop geen btw te betalen. U betaalt in dat geval btw in het land waar u de auto inschrijft. Hebt u btw betaald in een ander EU-land en u doet daar geen btw -aangifte?


Maar nu zou ik een auto in Duitsland willen kopen op mijn bedrijf. Je moet als zelfstandige GEEN btw betalen in het buitenland! In Nederland is de BTW en in Duitsland.


Wees geen dief van je portomonee en ga eens wat verder kijken voor een motor. De bpm moet bij het invoeren wel (deels) betaald worden, maar dit. Zover mij nu duidelijk is moet er bpm én btw betaald worden bij een “nieuwe motor” .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts