donderdag 20 februari 2020

Klachtenbrief ziekenhuis

Heb je een klacht over een ziekenhuis of de behandeling van een medisch specialist? Lees hier wat je rechten zijn en welke stappen je kunt nemen. Klacht over een ziekenhuis indienen?


Vind hier de klachtenprocedure en de klachtenregeling met contactgegevens van uw ziekenhuis ! Hieronder staat een tekst die u kunt gebruiken als voorbeeld wanneer u een brief met uw klacht naar de zorgaanbieder wilt sturen. Gebruik deze brief als u in het ziekenhuis onjuist bent behandeld en hierover schriftelijk een klacht wilt . Wil je een klacht indienen omdat er een medische fout is gemaakt bij bijvoorbeeld een operatie? Deze brief kun je in eerste instantie opsturen . Geef in de eerste paar zinnen aan waar je klacht over gaat. Omschrijf vervolgens concreet de inhoud van je klacht. Doe dit eventueel puntsgewijs.


Te) veel details in een klachtbrief maken het voor de klachtencommissie . Komt u er met uw hulpverlener, apotheek of zorginstelling niet uit, dan kunt u met uw klacht terecht bij meerdere instanties. Bespreek dit dan bij voorkeur rechtstreeks met degene op wie de klacht betrekking. U kunt uw klacht zowel via het digitale klachtenformulier als telefonisch aan haar . Wilt u een klacht of ongenoegen melden, dan kunt u zich wenden tot de klachtenfunctionaris voor advisering of bemiddeling. Het gaat daarbij om de ervaringen van mensen die een formele klacht hebben. Heeft u een compliment, klacht of suggestie?


Ziekenhuizen hebben in de regel hun eigen ombudsdienst. Ook als u tevreden bent over ons ziekenhuis , horen wij dit natuurlijk graag van u. In eerste instantie kunt u uw onvrede het beste met de betrokkene zelf of met de leidinggevende van de afdeling bespreken. Zij zijn zeker bereid met u te . Onze medewerkers doen er alles aan om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed. Als u ergens niet tevreden over bent en u heeft een klacht , dan horen wij dat graag.


Alleen dan kunnen wij, samen met u, het probleem oplossen en onze . Spring naar U wilt het ziekenhuis verantwoordelijk stellen voor schade? Vindt u dat het ziekenhuis een fout heeft gemaakt en u daar schade van heeft? Zij bemiddelen namens de raad van bestuur de klachten van ouders en kinderen over het ziekenhuis.


Zij kunnen u ook vertellen hoe de procedure verloopt als . Waar kan ik terecht met een klacht over het ziekenhuis , of over een arts? Bespreek de klacht in eerste instantie daar waar deze is ontstaan, dus met uw . Wat vulde het ziekenhuis op zijn overlijdensattest in als doodsoorzaak? Buiten een ziekenhuis , of als u niet tevreden bent met de klachtenbehandeling door die ombudsdienst, kan u klacht indienen bij de orde der artsen. Toch gaat het niet altijd naar wens en kan het zijn dat u niet tevreden bent over de behandeling of uw verblijf in ons ziekenhuis. Wij horen dat graag van u, zodat.


Bent u niet tevreden over het handelen van een zorgverlener, dan kunt u een klacht indienen bij een Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Dien uw klacht altijd eerst bij de voorziening of organisatie zelf in. Sommige voorzieningen, bijvoorbeeld ziekenhuizen , hebben een eigen ombudsdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts