vrijdag 22 juli 2016

Pensioenfonds detailhandel 2018

Deze verplichtstelling geldt wanneer je werkt als interim psychiater (ZZP) of als zelfstandige (ZGP), ongeacht of er volledig of slechts ten dele . Laat de fiscus mee uw pensioen financieren! Als u denkt dat het zelfstandigenstatuut automatisch inhoudt dat u . Met de individuele pensioentoezegging kunt u in een extralegaal pensioen voorzien met uitzonderlijk aantrekkelijke voordelen voor u persoonlijk, en voor uw . Aanvullend pensioen zelfstandigen.

U kent ongetwijfeld het probleem van de vergrijzing en het ontoereikend zijn . Dit zijn manieren om als zelfstandige je pensioen te voorzien. Als werknemer is het al knap lastig om goed je pensioen te regelen. Wil je tot aan je pensioen zelfstandige blijven, dan is aanvullend pensioensparen noodzakelijk. Kies je voor een (sociaal) VAPZ, POZ, IPT of een combinatie?


Wanneer mag ik met pensioen ? Heeft u uw pensioen als zelfstandig ondernemer al op orde? ING zet de mogelijkheden voor u op een rijtje zodat u later ook nog voldoende inkomen heeft.

Als zelfstandige in bijberoep heb je dezelfde wettelijke verplichtingen als een. Krijg ik een pensioen voor de uitoefening van een bijberoep als zelfstandige ? Als je stopt met werken, wil je natuurlijk wel gewoon doorgaan met leven. Liefst op dezelfde manier als voor je pensioen : met voldoende financiële ruimte.


Pensioen voor zelfstandigen. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals . Als ondernemer, kunt u niet terugvallen op een ( volledig) pensioen via een werkgever. U ontvangt straks meestal wel AOW, maar. Er bestaat bijvoorbeeld geen . Dit boek is uw leidraad om als zelfstandige zowel uw te beperkt wettelijk pensioen als uw traditionele extralegale . Deze praktische gids geeft u een antwoord op de vraag hoe en wanneer u als zelfstandige uw wettelijk en uw extralegaal pensioen (vervroegd) kunt opnemen. Op zich is de informatie over pensioen van zelfstandigen beperkt.


Pensioenfonds detailhandel 2018

Wie knabbelt daar aan uw pensioenhuisje? Net zoals iedereen wil u op het einde van uw carrière kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Aangezien de laatste jaren steeds . Men ziet kansen in een mogelijke combinatie van pensioenopbouw en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Pensioenfonds detailhandel 2018

Nu we weten, hoe zelfstandigen. Het Nibud wil dat alle werkenden automatisch pensioen opbouwen. Met pension plan pro bouwt u als zelfstandige of als zelfstandige bedrijfsleider een aanvullend pensioen op, terwijl u nu geniet van de fiscale voordelen. De zelfstandig ondernemer kiest meestal voor het opbouwen van een pensioen bij een verzekeraar. Gemiddeld storten vier van de tien zelfstandigen regelmatig.


Gaat u verder als zelfstandig ondernemer? Dan bouwt u geen pensioen meer op via PFZW, tenzij u uw pensioenopbouw vrijwillig voortzet. Bent U zelfstandige met vennootschap?


Pensioenfonds detailhandel 2018

Kosteloze pensioenopbouw voor werkonbekwame zelfstandigen. De wetgever verlangt niet dat je nog betaalt voor je sociale zekerheid als je geen . Zelfstandigen krijgen binnenkort een extra mogelijkheid om te sparen voor een aanvullend pensioen. Maar u doet er goed aan eerst en vooral .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts